marți, 10 august 2010

“REC” Crapul RECORD

Locatie : Lates
Echipa : Toma Huluta & Gheorghe Husneac
Data : 17-18 Aprilie 2009
Din dragoste pentru sotiile noastre am hotarat sa nu ne implicam in pregatirea bucatelor de Pasti si sa incercam din nou ….sa prindem pestele de aur si …chiar am REUSIT !!
Partida a inceput in jurul orei 9:30 pe pontonul 2, unde apa este mai adanca si posibilitatile de a realiza capturi mari sunt mai mari.
Diferenta fata de celalata partida la Lates(in afara de schimbarea pontonului) a fost ca dupa ce am lasat sculele si cortul…a trebuit sa ”scoatem” masina de pe balta probabil din cauza unor colegi care nu inteleg regula catch&release de pe aceasta balta.

Primul lucru care l-am facut a fost sa verificam noile echipamente (eu cortul, Toma rod podul) si noile boiliesuri (atat cele solubile home made cat si cele cumparate )
rod-pod-2cort-a-doua-zi1rodpodcortul









Pentru mine personal partida nu a inceput in cele mai bune auspicii, la prima lansare realizand un “plici”..si una din cele 3 monturi noi realizate luand drumul pierzaniei.. 
 Prima trasatura  a fost destul de tarziu in jurul orei 17:45 si a fost un crap romanesc pe care din graba l-am eliberat fara sa il cantarim..dar a fost evaluat la 5 kg vizual. Binenteles ca in timp ce Toma se lupta cu pestele, eu verificam in continuare cortul …dormind in scaun, dar reusind pe ultimii metri sa il ajut..

crap-5-kg
  





A doua prezentare a fost de CALIBRU…pe aceeasi montura cu aceleasi boiliesuri la 20 min dupa primul ….crap romanesc de 12,80 kg RECORD atat pentru Toma cat si pentru mine..el la lanseta eu la minciog… drilul a durat cam 20 de minute iar combinatia secreta…”snowman” cu piper si pinapple.. Daca la prima aparitie dormeam dus…si nu l-am putut ajuta pe Toma decat la sfarsit (drilul se cam consumase si era deja pestele la mal) la al doilea am incercat chiar sa filmez…dar din motive tehnice si emotii nu prea a iesit… dar a iesit pestele pe mal… Am avut surpriza sa descoperim ca aveam si public care astepta cu infrigurare sa il vada (ca si noi), drilul fiind destul de greu deaorece pestele a fost foarte luptator si nu a vrut sa “ia aer” mai deloc. La eliberare a primit si un nume de cod, dat involutar de mine..”REC” ca asa scria pe ecran…crap-13-kg
    crap-13-kg22


crap-13kg-3
  crap-13-kg-4
  
  A treia aparitie de MARCA a fost la ora 1 noaptea, moment in care dormeam amandoi dar avertizorii lui Toma au dat desteptarea…siii crap romanesc la 9,44 kg…este drept ca o parte din drill pestele l-a facut singur fiind un pic mai usor de adus la mal, l-am pus in saci de pastrare pentru sedinta foto de dimineata, dar surpriza a fost ca “trage” si noaptea. (aviz amatorilor)

crap-10-kg
crap-10-kg-noapteacrap-10-kg-in-minciog

eu-cu-crapu-de-10-kg1crap-10-kg-pe-salteacrap-10-kg-nervos
Pana dimineata Toma a mai fost “vizitat” de o salonta la 3kg si 2-3 carasi mai imbracati. Este bine la baltile la care oricum dam drumu la peste pentru ca iti poti permite experiente ce pe alte balti nu iti da mana sa o faci ..cum ar fi sa incerci sa scoti pestele si fara ajutor din partea altcuiva, asa cum vedem la toti specialistii (la televizor) si lui Toma ia iesit la salonta cu toate ca era inca noapte si eu …dormeam de zor.
 salonta-3-kg1eliberare-salonata

Eu personal pana la plecare nu am reusit decat un caras micutz la …boilies solubil…care e drept mi-a dat ceva emotii ca poate, poate…dar nu a fost sa fie nici in partida asta.
Am reusit sa fim sportivi pana la ultima picatura…Toma nu a fost nici o clipa tentat  sa “duca un peste acasa”, asa cum poate si noi am fost o data tentati sa credem ca inseamna pescuit sportiv, si mai important am demonstrat ca stim sa respectam regulile oricarei balti. O sa incerc sa pun si filmuletele cu momentele eliberarii lui “REC” de 12,80 si a celorlalti (noname) dar trebuie sa reduc un pic fisierele ca sunt prea mari(pestii mari domle).

Concluziile sunt clare …mai venim, balta cu potential. Am avut si surpriza sa se dea de mancare pestelui ….in zona in care pescuiam…si asta pentru ca balta este in administratia unui club de pescuit (Planet Carp) si  pescarii trebuie sa prinda…nu sa vada cum este “strans” pestele intr-o zona inaccesibila. Felicitari celor care administreaza momentan balta!!
Cortul si rod-podul s-au comportat bine (tinand cont ca spre dimineata au fost si cateva picaturi de ploaie) dar cel mai important in aceasta partida a fost “REC” cel pentru care s-a muncit o iarna intreaga si despre care o sa se spuna o sumedenie de povestiri si cine stie poate intr-o zi o sa ne mai intanim cu el pentru ca este (inca) acolo….
cantarire-oficiala-13-kg1cantarire-oficiala-crap-10-kg
rec-final
Un articol preluat de pe www.solzi.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu