marți, 10 august 2010

O montura recomandata in pescuitul la crap: Montura Safety Clip


Montura Safety Clip cu leadcore pentru pescuit la crap
Pentru mine este montura de baza. Dupa ce am incerca o multitudine de monturi am ajuns sa pescuiesc aproape exclusiv cu aceasta.

Avantaje:
- nu se incurca la lansare (sau se incurca foarte rar),
- un peste care a rupt linia scapa fara probleme de plumb
- in cazul in care plumbul se agata, se elibereaza fara probleme din montura iar linia ramane libera,
- se poate schimba plumbul foarte usor daca vreti sa incercati o alta forma, culoare sau greutate.
Chiar realizarea monturii este foarte usoara, dupa ce capatati putina experienta ajungeti sa o faceti in cateva secunde J.

Ce va trebuie?

Un sfety clip, un manson conic pentru clip, un vartej si o bucata de leadcore. Atentie, vartejul trebuie ales astfel incat sa intre fix in interiorul safety clip-ului dar sa iasa la un soc mai puternic.


1. Pe un leadcore (lungimea este in functie de preferintele fiecaruia) se introduce la un capat vartejul iar la capatul celalalt se face doar o bucla. Despre prelucrerea leadcore-ului gasiti in arhiva un articol scris de Adriano. Puteti de asemenea sa folositi leadcore gata legate, daca vartejul este deja montat trebuie sa alegeti un clips pe masura daca nu bagati vartejul pe bucla leadcore-ului cu un lat..
2. Bagati cu ajutorul unei crosete clipsul si mansonul prin bucla fara vartej si impingeti vartejul in clips.
3. Bagati pe clips un plumb si impingeti mansonul peste clips. Legati de vartej rigul pe care il doriti sau prindeti-l cu o bucla cu lat.
Montura este gata. Nu mai aveti decat sa legati firul de pe mulineta de bucla leadcore-ului. In nici un caz NU folositi alt vartej sau agrafa pentru prinderea leadcore-ului. In cazul in care plumbul nu cade din clips trebuie sa poata iesi cu totul de pe fir.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu